Ger Wouters

Weblog
Ger Wouters

woensdag 17 november 2010, 16.50 uur – Webteam SP
Categorie: Algemeen

Ter nagedachtenis

Helaas is Ger Wouters op 26 oktober 2010 overleden. Geen nieuwe berichten meer, maar het blog blijft wel in de lucht. Zodat eenieder nog steeds kan terugkijken op zijn mooie momenten en gebruik kan blijven maken van zijn enorme kennis en enthousiasme.

- Webteam SP

dinsdag 7 september 2010, 10.32 uur – Ger
Categorie: Algemeen, Mijn mening

Politici voeren ongehinderd een soap op en Dirk Kuyt valt

Volgens mij is het een inhoudsloze politieke soap zonder weerga die wordt opgevoerd door de heren Verhagen, Rutte, Cohen en Wilders. Zij doen alsof er grote verschillen tussen hun partijen bestaan en hen wordt geen strobreed in de weg gelegd door de pers. Sterker nog: die bieden een kritiekloos klankbord, geven de zichzelf belangrijk makende politici alle ruimte.

Slapers of gapers

Alle vier willen ze overkomen als krachtige leiders, waarop het land zit te wachten. De motivatie van de  níeuwe krachtige bestuurders  kan niet zijn dat zij het land beter willen maken. Want waarom hebben zij dat dan de afgelopen jaren niet gedaan? Hebben ze dan  alleen maar letterlijke en figuurlijk zitten slapen?

De motiatie lijkt, niet om beter te worden, maar om stemmers en/of toekomstige stemmers bij elkaar en vooral bij Geert weg te halen. Want dan wordt hun partij groter, worden verliezers van de laatste verkiezingen gecompenseed en lukt het Rutte misschien zelfs wel om  zijn ex-partijgenoot Wilders terug te halen naar de moederpartij, waar het allemaal begonnen is… (Hoe vaker ik er over nadenk, hoe minder mij dit een gewaagde gedachte lijkt)

Kiezers paaien

Alle vier hebben zij moeite gedaan om Wilders te paaien. Deden zij dit om de kiezers van Geert te laten zien dat zij Geert wel serieus nemen en dat het voor de kiezers interessant moet zijn om over te lopen naar CDA, VVD of noem maar op? Zelfs Job heeft volens mij het signaal afgegeven dat de kiezers op Wilders met een gerust hart kunnen vertrouwen op Job. Want Job heeft nog een geen enkele serieuze poging gedaan om een rechts kabinet onmogelijk te maken.

Triest dat de zelf ingenomen politici zo’n kritiekloos klankbord krijgen in de pers.

Belachelijke kritiek:

Dirk benadeeld Nederland door kinderkinderachtig spelletje.

Hoe anders wordt Dirk Kuyt door de pers afgemaakt.  Men suggereerd dat hij zich met een kinderachtig spelletje opzettelijk heeft geblesseerd en daarom niet inzettbaar is voor Oranje.

Dirk is namelijk al; enige tijd bezig zijn scorend vermogen te verhogen. Na elke training oefeent hij langdurig op het nemen van omhalen (fall-rulzieher in goed Duits toen het Marco eens lukte).

Ik heb Dirk al heel vaak in aktie gezien, maar neem van mij aan dat Dirk niets doet om zijn waarde voor Oranje (of het voetbal in haar algemeen te verlagen. In tegendeeeel: Drik oeffent zich te pletter om zijn waarde te verhogen!.

Ongetwijfeld heeft Dirk bij van Hooijdonk afgekeken hoe die na elke training tijden stond te oefenen hoe Pierrre zijn scorend vermogen kon verhogen. Het resultaat van die uren oefenen kennen we. Want het is toch van Hooijdonk geweest die dankzij zijn fabuleuze traptechniek meerdere keren topscorder werd in Nederland, in Schotland, in Spanje; kortom overal waar Pierre van Hooijdonk gespeeld heeft.

Het is ongetwijfeld het doel van Dirk om zijn waarde voor Oranje en in het voetbal in zijn algemeenheid te verhogen. Petje af voor iemend met zo’n inzet. En een omhaal kan je nu eenmaal niet maken zonder op je rug te vaallen.

De verkeerden vallen

Dit alles lokt bij mij de uitspraak uit: De zelf ingebeelde politici in Den Haag , maken zich met hulp van de pers steeds belangrijker en komen vaster in het zadel, terwijl zij niets toevoegen aan een beter Nederland.

En Dirk valt op zijn rug om zich te verbeteren


Het zijn toch steeds de verkeerden die vallen

dinsdag 17 augustus 2010, 18.31 uur – Ger
Categorie: Algemeen

Ontroerend

YouTube voorvertoningsafbeelding

echt ontroerend de beelden van  de vader-zoon-liefde op de video hierboven.Het is er eentje over  vader en zoon, Dick en Rick Hoyt

(Op You Tube vindt je er veel meer).

maandag 16 augustus 2010, 13.49 uur – Ger
Categorie: Algemeen

Dicht bij Kuip parkeren

Mijn medische parkeerkaart

Nadat ik vorige week een tijdelijke parkeerkaart had kunnen gebruiken, is aterdag de ‘definitieve’ binnen gekomen.  Wij kunnen ermee dicht bij de kuip parkeren (voor het Maasgebouw) en kunnen dan met de rolstoel naar ons eigen vak toe.

Fantastisch, het is me dus gemakkelijker gemaakt de thuiswedstrijden te bezoeken. Om te beginnen donderdag tegen AA Gent.

Nee, over de zeperd van gisteren hoeven we het niet te hebben. Als  Mario al vindt dat we ons kapot moeten schamen, kan je nagaan hoe ik me heb gevoeld.

Opvallend lichtpuntje gisteren was dat Noricho Nieveld (het neefje van Jan en Diny) zich erg positief heeft geprofileerd.

zondag 15 augustus 2010, 20.07 uur – Ger
Categorie: Over Ger

Rustpauze

Na morgen krijgen Tonnie en ik 4 weken rust als het gaat om mijn bestralingen en chemo-kuur.

Na, morgen? ja want vorige week is een van de bestralingen uitgevallen omdat de machine kapot was. De uitgevallen bestraling is nu naar morgen verschoven, zodat deel 1 van de behandelingen morgen stopt. Dan gaan onze 4 weken rust in en gaan we ons voor een groot deel op leuyke en mooie dingen richten.

Ik heb er zin in!

zondag 15 augustus 2010, 16.49 uur – Ger
Categorie: Algemeen

Onze Ad Verstijnen heeft z’n plekje gevonden

Afgelopen week heb ik een paar keer de vraag gekregen of wij onze ets van Ad Verstijnen al een plekje hebben gegeven.

Onze ets van Ad Verstijnen heeft een eigen plekje in onze huiskamer gekregen

Onze Ad Verstijnen

We vinden onze Ad Verstijnen beide  zo mooi dat hij een prominente plek heeft verdient. Niet dan?

zondag 15 augustus 2010, 16.04 uur – Ger
Categorie: Algemeen, Familie

Op vakantie aan ons gedacht

Janneke kwam met haar gezin op haar verjaardag terug van vakantie in Italië. Dat was mooi, want daarom hebben wij haar ook nog echt kunnen feliciteren.

Gisteren bleek dat ze nog aan ons gedacht heeft tijdens haar variantie: Ze bracht een aardige stapel Knorr-boullion blokken mee. Geen gewone, Het zijn blokken die alleen in Italië in de winkels liggen. Met een fijne smaak van paddenstoelen , waaronder eekhoorntjesbrood.

Ze zijn heerlijk in soepen en sauzen. Dat wordt weer smullen komend jaar!

vrijdag 13 augustus 2010, 14.49 uur – Ger
Categorie: Algemeen, Familie

Jarig

Vandaag is Janneke  jarig. Zij is gisteren terug gekomen van vakantie, Tonnie had als ontvangst al een taart in de koelkast gezet. Kan de dag dus meteen goed beginnen. Uiteraard pas nadat Janneke is wakker-gezongen. Want dat hoort er bij in onze familie.

Vandaag  is ook een nichtje jarig: Miranda: van harte gefeliciteerd!

woensdag 11 augustus 2010, 9.35 uur – Ger
Categorie: Over Ger

Uitstel, geen afstel

Gisteren werden wij gebeld door het bestralingsinstituut: de machine waarop ik was ingepland was kapot. Mijn bestraling werd afgezegd, zodat wij niet voor niets naar Tilburg hoefden te komen.

Goede service, zou je zeggen, maar er was vergeten bij te vertellen dat de bestraling van gisteren alleen maar wordt uitgesteld en na de laatst geplande bestraling extra wordt ingepland. Dankzij dit communicatiefoutje heb ik me behoorlijk zorgen gemaakt dat ik 1 van de 33 geplande bestralingen ga missen en dus niet kan komen aan de maximale dosis bestraling die de bestralingsarts voor mij had uitgerekend.
De maximale dosis: die wil ik helemaal hebben. Want bestraling is slecht voor de kanker en vergroot dus mijn kansen.

Vanmorgen bleek al snel dat het echt een communicatiefoutje was, komende maandag staat de uitgestelde bestraling al ingepland Mooi, dat is voor mij (en Tonnie0 een hele geruststelling.

Extra voordeeltje (?) Mijn behandeling bestaat uit een combinatie van chemokuur en bestralingen. Omdat maandag de laatste bestraling is en niet vrijdag, moeten we als de wiede weerga nog de medicijnen bijhalen voor zaterdag, zondag en maandag.

Achteraf gezien heb ik me dus nergens voor ongerust moeten maken, in tegendeel: ik krijg nu 3 extra dagen chemo-kuur. En dat vergroot mijn kansen omdat kankercellen door de extra dagen chemokuur langer worden aangevallen.

woensdag 11 augustus 2010, 6.39 uur – Ger
Categorie: Algemeen, Boxtel, Over Ger

Wachtgeld of ziektewet?

Net zag ik op de site van het Brabants Dagblad dat vandaag een artikel in de krant komt over de vraag of ik nu in de ziektewet zit (zoals elke andere Nederlander in mijn situatie zou zitten, of dat ik toch wachtgeld krijg. Het laatste is het geval. Want de verzekering van Boxtel voorziet er niet in dat ik met mijn ziekte in de ziektewet zou kunnen komen.

Ik hoop dat er in het artikel ook komt te staan, dat ik dit de gemeente Boxtel niet verwijt, want het gaat om een landelijke regeling die stipt wordt toegepast. Wat ik wel vind is dat die landelijke regeling veranderd moet worden. Het is toch gewoon te zot voor woorden dat de politici in de Tweede Kamer (m.u.v. die van de SP) voor zichzelf (en andere politici) betere regelingen maken als voor de andere 99% van de bevolking! Waarom zou gewone WW en ZW niet goed genoeg zijn voor ex-politici maar wel voor alle andermensen??

Van de site van het BD:

Ex-wethouder krijgt wachtgeld tegen wil en k

dinsdag 10 augustus 2010 | 17:35 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 10 augustus 2010 | 17:36

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
// // <![CDATA[
(function(){document.write('

C{id:"ligatus_20000",name:"ligatus_20000",src:"http://a.ligatus.com/timeout.php?ids=20000",width:"300",height:"250",frameBorder:"0",scrolling:"no"};var f = document.createElement("iframe");for(var i in k) f.setAttribute(i, k[i]);document.getElementById(“ligatusframe_20000″).appendChild(f);})()
// ]]> Quantcast

BOXTEL/SCHIJNDEL – Ger Wouters, tot dit voorjaar namens de SP wethouder in Boxtel, heeft bij die gemeente tevergeefs verzocht om in plaats van wachtgeld op basis van de ziektewet uitgekeerd te worden.

Wouters heeft een hersentumor en ondergaat behandelingen.

De gemeente Boxtel is van mening dat het niet mogelijk is om Wouters op basis van de ziektewet te betalen. Wouters, woonachtig in Schijndel, vindt dat hij niet aan de eisen voldoet om wachtgeld te krijgen. “Ik ben niet op zoek naar nieuw werk, ik ben ziek.”

Maar eigenlijk is er iets dat Wouters nog meer dwarszit: de luxe van de wachtgeldregeling waarvan hij nu mag ‘genieten’.

Lees woensdag meer in het Brabants Dagblad

maandag 9 augustus 2010, 19.29 uur – Ger
Categorie: Over Ger

Gebak

Vandaag zijn we met een doos gebakjes naar het B Verbeetinstituut in Tilburg gegaan. Maar niet nadat we eerder bij Taxi vd Kampen ook al een doos gebak in de koffiekamer hadden laten zetten voor de taxichauffeurs omdat die ons zo stipt en netjes op en neer naar Tilburg rijden.

Het gebak voor het Verbeeteninstituut was om de jongens en meisjes die mij opvangen in de bestralingsruimte en daar hun werk doen, te bedanken omdat zij door hun manier van inzet mij zo’n vertrouwd gevoel geven, dat ik me met groot gemak blindelings heb overgegeven aan hen. Met zo’n inzet en betrokkenheid kan daar het met mij niet mis gaan. Dit is dan ook niet gebeurd, sterker nog: ik heb steeds de grootst mogelijke moeite gehad om tijdens het bestralen niet in slaap te vallen. Want ik wist dat er goed op mij gelet wordt en goed voor mij gezorgd wordt.

Ik heb gehoord dat het snel lekker druk was in de koffiekamer.

Toen wij met het gebak aankwamen dachten sommige mensen dat wij iets te vieren hadden. Dat zou ook kunnen, vrijdag is immers de laatste van mijn 33 bestralingen. Dat gegeven vind ik niet iets om te vieren, ik vind de bestralingen geen straf. In tegendeel!:
Elke bestraling is slecht voor de kankercellen en wat slecht is voor de kankercellen, dat verhoogt mijn kansen. Mijn instelling komt waarschijnlijk omdat ik geen last heb van ernstige bijwerkingen en ik me gewoon goed voel. Ook van de 43 dagelijkse chemo’s heb ik nog geen vervelende of ernstige bijwerkingen. Waarschijnlijk heb ik veel geluk!

Ik mag deze week dus nog 4 keer naar Tilburg en ga daar mijn kansen vergroten.
Daarna krijg ik 4 weken rust (dus ook geen chemo’s) De chemokuur krijgt daarna een vervolg van 3 tot 4 weken in een verhoogde dosis. Met die nabrander gecombineerd met de bestralingen die ik gehad heb samen met de chemo-kuur van 7 weken, zijn eerder de beste resultaten geboekt. Beste resultaten, daar ga ik ook voor!

In de 4 weken rust, gaan we beslist een hoop leuke dingen doen…

zondag 8 augustus 2010, 8.20 uur – Ger
Categorie: Over Ger

Competitie

Dit weekeinde begint de voetbalcompetitie. Ik heb me daar afgelopen weken behoorlijk op verheugd.

Utrecht kan een mooi begin van de  competitie behoorlijk wat minder maken, zij komen met heel veel zelfvertrouwen naar de Kuip. Dat zelfvertrouwen is terecht na zo’n mooie serie in aanloop naar Europees voetbal. Maar zelfvertrouwen bij Utrecht of niet: wij blijven ons cluppie steunen!

Nabrander ( 20.10 uur)

Utrecht scoort 2x, Feyenoord scoort ook 2x. En dus winnen wij met 3-1.

Ik heb een kei-leuke middag gehad. Dank aan ieder die daaraan heeft meegewerkt!

Volgende pagina »

 

januari 2018
M D W D V Z Z
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recentste berichten

Recente reacties