Ger Wouters

Weblog
Ger Wouters

vrijdag 21 mei 2010, 21.10 uur – Ger
Categorie: Algemeen, De SPartij

Brief van Emile

Ik kreeg vandaag een brief van Emile Roemer met onderstaande tekst:

Uit de doorrekening van de verkiezingsprogramma’s blijkt dat de SP een sociale weg uit de crisis heeft gevonden. We bezuinigen stevig, maar zorgen ervoor dat de mensen er niet verder op achteruit gaan. Waar andere partijen mensen die niets kunnen missen stevig in de portemonnee raken, draagt de SP sinds donderdag met trots de titel ĎKoopkrachtkampioení.

Mark Rutte noemt zich banenkampioen. Maar hij doet aan competitievervalsing. Banen scheppen door lonen te verlagen is geen kunst Ė dat noemen we gewoon: diefstal. De SP is veel meer gerechtigd om zich ook de kampioen van de mensen in deze banen te noemen: schoonmakers, cateringpersoneel, postbodes, zorghulpen. Aan Mark Rutte hebben deze mensen geen moer. En wie eigenlijk wel? Daarom is het bijna onfatsoenlijk dat de PvdA weer naar de VVD aan het lonken is. Ik zei het al eerder: met rechtse vrienden maak je linkse plannen niet waar!

De laatste dag in de Tweede Kamer toonde nog maar weer eens aan hoeveel de SP er toe doet. We hebben belangrijke successen binnengehaald. We hebben grenzen gesteld aan het aantal externe adviseurs van de overheid waarmee we 400 miljoen bezuinigen. We hebben de beurs beteugeld door een verbod op speculatieve transacties in te stellen. Krista van Velzen zorgde ervoor dat de regering een einde moet maken aan de praktijk dat gezinnen met kinderen op straat worden gezet en alle vorm van opvang verliezen. And last, but not least, Agnes Kant kreeg steun voor alle drie haar initiatiefwetten om de thuiszorg beter te maken. Een geweldige bekroning voor haar fantastische werk. Ik hoop haar na 9 juni graag terug te zien. Niet in de Kamer, maar als minister van Volksgezondheid!

Emile Roemer

1 reactie »

  1. [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Politiek Next, Politiek Next. Politiek Next heeft gezegd: B: Weblog Ger Wouters ¬Ľ Brief van Emile: Daarom is het bijna onfatsoenlijk dat de PvdA weer naar de VVD aan he… http://bit.ly/d8KUUf #vvd [...]

    Pingback door Tweets die vermelden Weblog Ger Wouters ¬Ľ Brief van Emile -- Topsy.com — vrijdag 21 mei 2010 @ 22:09

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

 

mei 2010
M D W D V Z Z
« apr   jun »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Recentste berichten

Recente reacties