Ger Wouters

Weblog
Ger Wouters

vrijdag 30 juli 2010, 18.54 uur – Ger
Categorie: Algemeen, Mijn mening, Schijndel

Stop met partijpolitieke spelletjes rond avontuurlijk spelen

Ik vind dat onze gemeenteraad en ons gemeentebestuur onmiddellijk moeten stoppen met het partijpolitieke gedraai rond de gift van de SP om Avontuurlijk Spelen mogelijk te maken.
Nu al weer een jaar de tijd nemen om een fors bedrag te aanvaarden en steeds met andere redenen voor de traagheid komen roept bij mij het gevoel op: dit heb ik al meer meegemaakt. Bij een grote speeltuin werd er beloofd en beloofd en deed de gemeente niets. Behalve dan dat er dubbele agenda’s waren, eigen partijpolitieke agenda’s. Daar lijkt het nu weer op af te gaan. Ik hoop dat men hiervan afstapt. Want zowel een grote speeltuin de nek omdraaien als Avontuurlijk Spelen niet realiseren, DAT zou ik de schande van Schijndel vinden. De kinderen uit dit dorp en hun ouders en grootouders verdienen veel meer dan dat. Zij ervaren dat hun speel-, ontwikkelings- en ontmoetings mogelijkheden door partijpolitiek gekonkel beperkt wordt. Te meer omdat het realiseren van zowel een grote speeltuin als avontuurlijk spelen uitdrukkelijk genoemd worden in het door de gemeenteraad goedgekeurde speelruimteplan. De tegenwerking en het gebrek aan medewerking van Avontuurlijk Spelen biedt NU de mogelijkheid om af te komen van het partijpolitieke gekonkel door iets goeds te doen voor de kinderen uit Schijndel, mijn oproep: GRIJP DEZE KANS

Gemeenteraad accepteert cadeau (Avontuurlijk spelen) nog niet.

Het moet niet gekker worden: de gemeenteraad heeft vorige week donderdag geweigerd om 3 Avontuurlijke Speelplekken te accepteren.
PvdA, Dorp/ABS, VVD en 3 raadsleden van het CDA stemden tegen het direct aanvaarden van het cadeau van de SP aan de Schijndelse kinderen, ter waarde van €30.000, – De tegenstemmers noemden het cadeau van de SP sympathiek, maar hebben meer tijd nodig om te besluiten Avontuurlijk spelen nu mogelijk te maken.

Het moet niet gekker worden, denk ik dan maar. Waarom meer tijd nodig?

(meer…)

zondag 25 juli 2010, 10.15 uur – Ger
Categorie: Over Ger

Mijn haar wordt vernieuwd

Het positieve van de haaruitval is dat de haren na 58 jaar vervangen gaan worden. Daar is volgens mij niets mis mee.

Het is nog even wachten, dan komen de spiksplinter nieuwe!

dinsdag 20 juli 2010, 18.02 uur – Ger
Categorie: Over Ger

Even een beetje doof

Morgen krijg ik mijn 16de bestraling: dat is dan bijna op de helft van de 33. De teller van het aantal chemo’s staat vandaag op 21.

Het gaat allemaal heel goed. Ook de bestralingsarts is heel tevreden hoe ik me er onder hou. Vandaag hebben we wat uitgebreider gesproken over de mogelijke bijeffecten van de bestraling.

En ja hoor: ik heb nu ook te maken met een van de tijdelijke bijeffecten: Het oorsmeer verhardt door de bestraling en mijn gehoor is daardoor een stuk minder geworden (was toch al niet zo goed…). Het verharde oorsmeer nu eruit laten spuiten vindt de bestralingsarts niet verstandig, want dan zou er schade binnen de gehoorgang of aan het trommelvlies kunnen ontstaan. Ik ben het met haar eens dat echte schade veel minder te verkiezen is dan nu tijdelijk minder goed kunnen horen. Het is nu alleen nog maar tijdelijk lastig om minder te kunnen horen. Vooral telefoneren gaat erg moeizaam. Maar daar komt een einde aan.

De bestralingsarts zei dat zij er ervaring mee heeft dat dit verharde oorsmeer:  na enige tijd begint dit vanzelf vanzelf los te komen. En dat is het moment om de kno-arts het er uit te laten halen. Ook dit komt dus allemaal goed!

dinsdag 20 juli 2010, 8.58 uur – Ger
Categorie: Markt 20 Schijndel, Schijndel

Dossier 2010: bezuinigingen

Ik zag net op de ssite van SP-Schijndel dat er een nieuw dossier op staat: 2010 Bezuinigingen.

Het eerste debat in de raad over de bezuinigingen is afgelopen donderdaag pas geweest, en nu al een dossier op de site met daarin wat pittige artikelen.

Dat belooft nog wat!

zaterdag 17 juli 2010, 18.31 uur – Ger
Categorie: Algemeen

Verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen

De SP waarschuwt in vele gevallen ruim voordat andere partijen het zien tegen ontwikkelingen die er de samenleving niet beter op maken. Achteraf krijgt de partij niet het krediet voor haar onderzoek en alternatieven.

Hieronder een artikel met Emile Roemer in het NRC om de koers wat te verleggen

Roemer: hameren op gelijk van SP

Gepubliceerd: 17 juli 2010 11:10 | Gewijzigd: 17 juli 2010 16:35

Door onze politieke redactie

Den Haag, 17 juli. De koers is niet het probleem, maar de zichtbaarheid van het eigen gelijk. In de komende jaren zullen SP’ers meer op dat eigen gelijk „tamboereren”.
Emile Roemer tijdens de afgelopen verkiezingscampagne.   Foto  Maurice Boyer

Emile Roemer tijdens de afgelopen verkiezingscampagne.
Foto Maurice Boyer

Dat zegt Emile Roemer, de SP-leider die zich deze dagen voorbereidt op het onvermijdelijke: opnieuw de oppositie in.

Roemer hekelt het „enorme geheugenverlies” in de politiek. In de jaren negentig, zegt hij vandaag in een interview in NRC Handelsblad, waarschuwde de SP al voor de gevolgen van de privatiseerziekte. „Nu ziet iedereen dat we gelijk hadden.” Roemer: „En neem de verkoop en splitsing van ABN/Amro. Wij waren destijds de enige die vonden dat de politiek in actie moest komen. Nu vindt ieder weldenkend mens dat.”

Lees het gehele interview met SP-leider Emile Roemer in de Weekendbijlage van NRC Handelsblad.

Maar krediet krijgt de partij daar nauwelijks voor. „We hebben voortdurend gelijk, maar gelijk krijgen is nog een probleem.” Dat moet anders. De partij moet „zichtbaar” maken „dat wij de enige linkse partij zijn die het werkelijk voor de mensen opneemt.”

Vanmiddag doet de SP dat buiten het parlement, bij een protestmanifestatie in het centrum van Oss, tegen het aangekondigde ontslag van meer dan 2100 werknemers van de onderzoeksafdeling van MSD, het vroegere Organon. De fabriek staat in Oss, de woonplaats van de man die de SP groot maakte en die een maand geleden afscheid nam van de Tweede Kamer: Jan Marijnissen.

zaterdag 17 juli 2010, 9.15 uur – Ger
Categorie: Actie, Schijndel

SP-Schijndel: verzet je tegen diftar

Afgelopen week verscheen in de lokale pers en op de site van SP-Schijndel een oproep om in verzet te komen tegen het raadsbesluit om afval vanaf volgend jaar te gaan ophalen volgens het diftar systeem. Je mag dan je kliko nog maar een keer in de 7 weken aan straat zetten voor het basistarief, vaker naar buiten = meer betalen.

Kortom: een duurder en slechtere manier van afval ophalen door de gemeente.

Ruud Merks (raadslid) heeft het initiatief genomen om mensen die het ook niet eens zijn met de invoering van diftar te vragen zich bij hem te melden om daarna samen te overleggen hoe diftar het best gestopt kan worden. Merks: diftar stoppen, het liefst voordat het is ingevoerd!

Hieronder de tekst van de actie oproep op SP-Schijndel:

Diftar? bezint eer ge begint

13-07-2010 • Oproep: Diftar? Bezint eer ge begint!!! Kom in actie. (voor het te laat is.)

Met een mooie folder proberen burgemeester en wethouders de Schijndelse mensen te overtuigen dat het goed is om in Schijndel diftar in te voeren. De SP was en is geen voorstander van diftar. In de raadsvergadering heeft de SP fractie er niet mee ingestemd. Want wat goed is, moet je goed laten en niet vervangen door een systeem dat duurder is en minder goed.. En diftar is duurder en minder goed.
Ruud Merks: Kom met ons in actie, meldt u bij mij.

Onverantwoord, zo weinig ophalen van de kliko

Het is onverantwoord om de kliko’s niet meer elke week op te halen. Veel mensen zullen veel duurder uit zijn dan nu. Maar wat ook belangrijk is, is de gezondheid. De schimmels die ontstaan uit het keukenafval zijn zeer slecht voor de gezondheid van mensen. Voor de eigenaar van de kliko en voor de mensen die achter de vuilniswagen lopen ook. Nu kunnen we het keukenafval nog in de kliko doen die aan de beurt is om opgehaald te worden. Maar dankzij machtspolitiek is diftar zonder argumenten er toch doorheen gedrukt.

Wilt u ook iets doen?

De SP wil graag samen met U in actie komen om het invoeren van diftar alsnog af te blazen. Denk en help mee.

U kunt hiervoor contact opnemen met,
Ruud Merks, Biezenstraat 18, 5482 DD. Mail: R.Merks@home.nl. Of U kunt ’s avonds na 19.30 uur bellen 5476008

Zie ook:

RSS-feed Schijndel RSS 2.0

donderdag 15 juli 2010, 8.33 uur – Ger
Categorie: Landschap en natuur, Mijn mening, Schijndel

Storm en maïs

Gisteren in de krant een artikel, waarin Anton vd Broek (Zlto) uitlegt dat veel maïs behoorlijke hagelschade heeft opgelopen tijdens de storm van vorige week.

Ik vind het treurig voor de betreffende boeren. Die hebben geïnvesteerd en krijgen er niets of nauwelijks iets voor terug. Bovendien zullen zij op het einde van het seizoen nog voer voor hun vee moeten kopen.

Aan de andere kant: minder maïs en minder hoge maïs, dan kan het zomaar gebeuren dat we niet de hele zomer en nazomer moeten fietsen tussen twee muren van maïs, dan is er meer van het landschap te zien.

Het nadeel voor de boer wordt dan ineens het voordeel voor de genieters van ons landschap.

woensdag 14 juli 2010, 20.45 uur – Ger
Categorie: Algemeen

Toch de juiste chemo

Op 9 juli moest ik schrijven dat de zorgverzekeraar mij wilde dwingen om tijdens de chemo van medicijn te wisselen omdat dit voor hen goedkoper zou zijn.

Uiteraard was ik geen moment van plan om het te pikken dat ik om niet mediche reden van een medicijn moet wisselen, temeer omdat het om een chemo gaat waar ik tot nu toe geen bijwerkingen van heb en met dat nieuwe moet je maar afwachten.

Vandaag heb ik dezelfde medicijnen voor de chemo als waarmee ik begonnen ben, geleverd gekregen voor de rest van de kuur.  Dank aan ieder die hieraan heeft meegeholpen!

Ik ben er heel blij mee dat de macht van de zorgverzekeraar toch iets beperkt blijkt te zijn. Boekhouders en kooplui moeten zich niet eens willen bemoeien met medische zaken!

Vandaag heb ik ook de 11de bestraling gehand. Dat betekent dat ik hiermee op 1/3 van de kuur ben. De bestralings arts was deze week erg tevreden over de manier waarop ik op de bestralingen reageer: net als op de chemo. tot nu toe zonder bijwerkingen. Ik ben van plan dit vol te houden!

woensdag 14 juli 2010, 8.15 uur – Ger
Categorie: De SPartij, Schijndel

Wie is Erma Sanders?

Op de site van SP-Schijndel een kennismaking met Erma Sanders. Erma is mijn opvolgster in de raad, zolang ik daar vanwege ziekte niet goed kan functioneren.

Hieronder het artikeltje van wwwschijndel.sp.nl:

Erma Sanders is tijdelijk raadslid, zij vervangt Ger Wouters tijdens zijn ziekte.
Tijd om nader kennis te maken met Erma.
Erma
(meer…)

dinsdag 13 juli 2010, 7.44 uur – Ger
Categorie: Cultuurhistorie, Schijndel

Hopveld overleeft storm

Het hopveld aan de Dinthersedijk heeft de zware storm van afgelopen weekeinde redelijk goed doorstaan. Er ligt niets om, dit in tegenstelling tot het Wijboschbroek  in de omgeving, Waarvan Staatsbosbeheer het bezoek ontraadt omdat het er gevaalijk is met de omgewaaide bomen.

Hopboer Martien van Veghel moet het hopveld nog precies controleren, omdat het moge;ijk is dat door de hagel de uitlopers van de hop beschadigd kunnen zijn.

Het goede nieuws is en blijft dat het hopveld is blijven staan en dat de planten er nog steeds goed bij staan.

zondag 11 juli 2010, 13.46 uur – Ger
Categorie: Algemeen

Alle goeie dingen in driën?

1974, 1978, 2010

Wij zijn er klaar voor!

Onze jongens ook?

vrijdag 9 juli 2010, 19.39 uur – Ger
Categorie: Algemeen

Zorgverzekeraar: pak maar een andere chemo

Vandaag heb ik me voor een groot deel moeten richten op het teniet doen van de vermoeienissen van gisteren. Op het moment lijkt dat behoorlijk te lukken, maar toch…

Gisteren kregen we telefoon:de zorgverzekeraar vindt mijn chemo te duur, die mag niet meer gegeven worden want er is een goedkoper alternatief.

Ik vroeg me af of zij gek zijn geworden: Ik had toen al 9 chemo’s gehad. Ieder weet dat een chemo heel precies bij iemand moet passen, daar moet de patiënt vertrouwen in kunnen hebben. Een chemo is nogal ingrijpend, vaak met behoorlijk wat bijwerkingen naast de bedoelde werkingen. Bij mij gaat de kuur tot nu toe zonder vervelende bijwerkingen. En dus dacht ik (hardop) welke idioot gaat een kuur die goed gaat onderbreken, niet uit medische noodzaak, maar omdat het voor de zorgverzekeraar beter uitkomt!

Het gaat om mijn lijf, om mijn leven. Je gaat belangrijke medicijnen waar ik vertrouwen in heb, niet zonder medische reden vervangen.

Het heeft gisteren even geduurd, maar uiteindelijk lijkt het er op dat mijn boodschap is aangekomen. Er is me gezegd dat ik mijn vertrouwde chemo-medicijnen toch weer krijg. Ik hoop dat dit zo is, dat voorkomt een stevig gevecht op korte termijn. Een  gevecht waarvan ik mij heb voorgenomen ook dit te gaan winnen. Desnoods door de onderste steen boven te laten komen.

Deze jongenman kan wel kanker hebben, maar dat wil niet zeggen dat ik met mij laat klooien en evenmin dat ik de strijd niet aanga.

DE strijd aangaan met het doel die te winnen. Het is toch te zout voor woorden dat een kankerpatiënt de chemokuur moet wisselen omdat een bestuurder van de zorgverzekeraar dan betere jaarcijfers kan presenteren en zich een hogere bonus kan toekennen!

Volgende pagina »

 

juli 2010
M D W D V Z Z
« jun   aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Recentste berichten

Recente reacties