Ger Wouters

Weblog
Ger Wouters

zondag 1 augustus 2010, 12.12 uur – Ger
Categorie: Over Ger

nieuwe maand: augustus

 • Vandaag 1 augustus, een heel nieuwe maand. Ik heb er zin in! Want ook deze maand gaan er een hele hoop nieuwe en mooie dingen gebeuren. En wordt de basis gelegd voor straks weer een nieuwe maand. Enzovoorts.

Leuke en nieuwe dingen?
Nou een of. Enkele voorbeelden:

 • Fenne is jarig en mag daarna naar de basisschool. Dat wordt genieten, ook voor mij, om te zien hoe dat kind zich dan zal gaan ontwikkelen.
 • Janneke is jarig: altijd gezellig!
 • Deze maand zou ons Willemke 100 zijn geworden. We gaan er een leuke dag van maken voor ieder die kan, genieten met en van elkaar! Misschien wordt het wel de start van een nieuwe traditie?
 • De voetbalcompetitie begint weer. Met alle verwachtingen en beloften die daar bij horen. Ik ben aan het regelen hoe ik (ondanks mijn tijdelijke beperkingen) toch het stadion in kan. Dat wordt weer genieten!

Einde volgende week stopt mijn bestraling. Daar ben ik heel blij mee. Niet omdat ik er van af wil of omdat ik er echt last van heb.Wel omdat ik dan het maximale programma heb gekregen. Dat maximale programma vergroot mijn kansen omdat de tumoren dan zo veel mogelijk bestraling hebben gehad en de kans dat zij stoppen met groeien het grootst is. Dus mijn kans het grootst

  • Tegelijk met het einde van de bestraling (ik heb dan de maximale dosis gehad) stopt ronde 1 van de chemokuur. Ik heb er dan ruim 40 gehad. En tot nu toe nog steeds zonder nadelige bijwerkingen! Dat laatste ga ik volhouden als ik einde augustus een nabrander van 4 weken krijg in een verhoogde dosis. Ook hier zie ik naar uit: want daarmee worden mijn kansen ook vergroot!
 • Rustperiode

 1. Tussen het aflopen van de bestralingen / ronde een van de chemokuur, en de nabrander met verhoogde dosis heb ik een rustperiode van een week of vier. Het zou mij niets verbazen als we dan nog enkele leuke dingetjes gaan doen. Zowel ik als Tonnie zijn daar een beetje aan toe. Lekker de gedachten even ergens anders op richten en de interne accu verder opladen om me daarna met met extra kracht te richten op het stilzetten van de groei van de tumoren. Ik heb tot nu toe ervaren dat het behoorlijk wat kracht kost om zoín operatie te boven te komen en me vervolgens te richten op beter worden. Maar, en dat heeft de ervaring van afgelopen maanden mij ook geleerd: deze jongen heeft behoorlijk wat kracht in zijn lijf zitten, kracht die ik kan inzetten om te winnen. Want winnen: daar gaan we voor!
 • In de rustperiode hoop ik ook de mogelijkheden van mijn nieuwe fototoestel te ontdekken. Net voordat ik ziek werd heb ik deze nieuwe camera besteld, in de hoop er vanaf beging mei mee aan de slag te gaan. Dat gaat nu dus in augustus gebeuren. De camera heeft zoveel extra mogelijkheden, dan ik denk daar nog jaren van ga genieten.
  • Ik hoop me deze maand ook te kunnen inzetten om van het hopoogstfeest weer een daverend succes gemaakt. Zes jaar geleden zijn we met een nieuwe traditie begonnen die moet vooral worden doorgezet. Schijndel kan in de toekomst nog veel plezier beleven van de herintroductie van de hop. Toeristisch en recreatief geeft dat Schijndel een bijzondere naam, eigenheid. Ik hoop dat we dat komende jaren kunnen uitbreiden.

   

  augustus 2010
  M D W D V Z Z
  « jul   sep »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  

  Recentste berichten

  Recente reacties