Ger Wouters

Weblog
Ger Wouters

dinsdag 3 augustus 2010, 18.57 uur – Ger
Categorie: Over Ger

Het gaat nog steeds goed

Dagelijks enkele drankjes, ik moet alleen oppassen omdat (door de medicijnen) de alchohol een stuk harder aanpakt.

Volgende week vrijdag heb ik mijn laatste bestraling. Dan heb ik er 33 van gehad en het maximum voor mij bereikt. Volgende week vrijdag stopt de chemo ook, die heb ik dan 55 gehad.

Vandaag hadden we een controle gesprek met de bestralingsarts. Hij (maar ook ik en Tonnie) zijn er nog steeds verbaasd over dat ik na zoveel behandelingen nog geen vervelende bijwerkingen heb aan zowel de chemo al de bestralingen.. De last† beperkt zich tot`:

  • hard geworden oorsmeer en daarom tijdelijk wat slechter horen,
  • Wat haaruitval, maar daar heb ik geen last van, ik krijg dan later na 58 jaar nieuw haar.
  • Wat irritatie op het lid teken van de operatie en gisteren voor het eerst een klein verbrand plekje op mijn gezicht.: wat zalf erop en weg irritatie
  • De laatste dagen heb ik wel wat last van een droge mond en droge neus, eigenlijk mag het de naam last niet eens hebben.Van de bestralingsarts heb ik wat tips gekregen om wat aan die droge slijmvliezen te doen, zonder medicijnen, dus ook dat komt goed. Met name omdat een van de tips ‘veel drinken’ is.

Ik blijf het ongelofelijk vinden dat ik met zo weinig ongemak door de bestralingen en chemo kom. Ongetwijfeld is er voor de goede mix van behandeling gekozen, heeft mijn lijf voldoende kracht om bij te zetten om van binnenuit de strijd aan te gaan en heb ik ik behoorlijke portie geluk.

Ik heb me vast voorgenomen om er voor te zorgen dat mijn lijf ook krachtig blijft, door lekker en gevarieerd te eten moet dat gaan lukken. En het geluk blijft ook aan mijn zijde, want met zoveel leuke dingen om nog te doen en met zoveel dingen waarvoor ik me nog wil inzetten is het gemakkelijk om heel positief en optimistisch voor de toekomst te blijven. Dan† kan het volgens mij het niet anders dat je het geluk aan mijn kant hou.

De tip om in verband met de droge mond meer te drinken, is bij mij niet aan dovemansoren gericht!

2 reacties »

  1. Proost en dagge um nog maor veul zult lusse, hebbe zal wel gaon!!

    Reactie door ciel — vrijdag 6 augustus 2010 @ 8:42

  2. Wat fijn dat je de behandelingen zo goed weet te doorstaan, Ger!! :)

    Reactie door Kirsten — vrijdag 6 augustus 2010 @ 11:15

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

 

augustus 2010
M D W D V Z Z
« jul   sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recentste berichten

Recente reacties