Ger Wouters

Weblog
Ger Wouters

dinsdag 3 augustus 2010, 18.57 uur – Ger
Categorie: Over Ger

Het gaat nog steeds goed

Dagelijks enkele drankjes, ik moet alleen oppassen omdat (door de medicijnen) de alchohol een stuk harder aanpakt.

Volgende week vrijdag heb ik mijn laatste bestraling. Dan heb ik er 33 van gehad en het maximum voor mij bereikt. Volgende week vrijdag stopt de chemo ook, die heb ik dan 55 gehad.

Vandaag hadden we een controle gesprek met de bestralingsarts. Hij (maar ook ik en Tonnie) zijn er nog steeds verbaasd over dat ik na zoveel behandelingen nog geen vervelende bijwerkingen heb aan zowel de chemo al de bestralingen.. De last† beperkt zich tot`:

  • hard geworden oorsmeer en daarom tijdelijk wat slechter horen,
  • Wat haaruitval, maar daar heb ik geen last van, ik krijg dan later na 58 jaar nieuw haar.
  • Wat irritatie op het lid teken van de operatie en gisteren voor het eerst een klein verbrand plekje op mijn gezicht.: wat zalf erop en weg irritatie
  • De laatste dagen heb ik wel wat last van een droge mond en droge neus, eigenlijk mag het de naam last niet eens hebben.Van de bestralingsarts heb ik wat tips gekregen om wat aan die droge slijmvliezen te doen, zonder medicijnen, dus ook dat komt goed. Met name omdat een van de tips ‘veel drinken’ is.

Ik blijf het ongelofelijk vinden dat ik met zo weinig ongemak door de bestralingen en chemo kom. Ongetwijfeld is er voor de goede mix van behandeling gekozen, heeft mijn lijf voldoende kracht om bij te zetten om van binnenuit de strijd aan te gaan en heb ik ik behoorlijke portie geluk.

Ik heb me vast voorgenomen om er voor te zorgen dat mijn lijf ook krachtig blijft, door lekker en gevarieerd te eten moet dat gaan lukken. En het geluk blijft ook aan mijn zijde, want met zoveel leuke dingen om nog te doen en met zoveel dingen waarvoor ik me nog wil inzetten is het gemakkelijk om heel positief en optimistisch voor de toekomst te blijven. Dan† kan het volgens mij het niet anders dat je het geluk aan mijn kant hou.

De tip om in verband met de droge mond meer te drinken, is bij mij niet aan dovemansoren gericht!

dinsdag 3 augustus 2010, 8.05 uur – Ger
Categorie: Algemeen, Mijn mening

Eigen bijdrage voor een chemokuur!

Tonnie liet me gisteren een rekening van 30,13 zien: de eigen bijdrage die ik moet betalen aan het laatst geleverde deel van mijn chemokuur.

JA, u leest het goed: ze verwachten dat ik een eigen bijdrage betaal op voorgeschreven† medicijnen die mijn leven moeten redden

Ik hoop dat de optelsom van kosten van inning en verwerkingskosten een veelvoud zijn van† de Ä30,15 die ze willen ontvangen.

blockquote>Wat zijn we toch doorgeschoten in ons land, als er gedacht wordt dat je met het heffen van een eigen bijdrage op levensreddende medicijnen een financieel probleem kunt oplossen!

Ik hoop voor alle inwoners van ons land dat Emile snel succes heeft in zijn poging om te voorkomen dat rechts ons land gaat regeren. Het zijn toch de liberalen en neo-liberalen die ons land in de crisis hebben gestort, want de overheid mag in HUN gedachtegoed geen rol hebben in het sturen van de samenleving.

Als het Emile (en anderen) lukt om voldoende CDA-leden er van te overtuigen dat je beter een regering kunt hebben die beleid heeft waarbij naastenliefde blijkt uit de maatregelen die zij neemt en uit de manier waarop de crisis wordt bestreden, dan past dit toch veel beter bij het christelijk gedachtegoed dan een regering die snoeihard de gevolgen van de crisis afwentelt op de zwaksten in de samenleving!

Samenwerking op basis van een† goed sociaal beleid met leden van het CDA moet in vele gevallen kansrijk zijn. Ik ken behoorlijk wat leden van het CDA die met naastenliefde hetzelfde bedoelen als ik met solidariteit EN dat dit de basis moet zijn voor besluitvorming.

Kom op CDA-leden met een sociaal hart: sta op en maak een regering mogelijk die een sociaal beleid voert waarbij de mensen die het toch al niet gemakkelijk hebben nog moeilijker wordt gemaakt en waarbij de veroorzakers van de crisis niet hoeven te betalen. Hier en nu is DE kans!

 

augustus 2010
M D W D V Z Z
« jul   sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recentste berichten

Recente reacties