Ger Wouters

Weblog
Ger Wouters

woensdag 11 augustus 2010, 9.35 uur – Ger
Categorie: Over Ger

Uitstel, geen afstel

Gisteren werden wij gebeld door het bestralingsinstituut: de machine waarop ik was ingepland was kapot. Mijn bestraling werd afgezegd, zodat wij niet voor niets naar Tilburg hoefden te komen.

Goede service, zou je zeggen, maar er was vergeten bij te vertellen dat de bestraling van gisteren alleen maar wordt uitgesteld en na de laatst geplande bestraling extra wordt ingepland. Dankzij dit communicatiefoutje heb ik me behoorlijk zorgen gemaakt dat ik 1 van de 33 geplande bestralingen ga missen en dus niet kan komen aan de maximale dosis bestraling die de bestralingsarts voor mij had uitgerekend.
De maximale dosis: die wil ik helemaal hebben. Want bestraling is slecht voor de kanker en vergroot dus mijn kansen.

Vanmorgen bleek al snel dat het echt een communicatiefoutje was, komende maandag staat de uitgestelde bestraling al ingepland Mooi, dat is voor mij (en Tonnie0 een hele geruststelling.

Extra voordeeltje (?) Mijn behandeling bestaat uit een combinatie van chemokuur en bestralingen. Omdat maandag de laatste bestraling is en niet vrijdag, moeten we als de wiede weerga nog de medicijnen bijhalen voor zaterdag, zondag en maandag.

Achteraf gezien heb ik me dus nergens voor ongerust moeten maken, in tegendeel: ik krijg nu 3 extra dagen chemo-kuur. En dat vergroot mijn kansen omdat kankercellen door de extra dagen chemokuur langer worden aangevallen.

woensdag 11 augustus 2010, 6.39 uur – Ger
Categorie: Algemeen, Boxtel, Over Ger

Wachtgeld of ziektewet?

Net zag ik op de site van het Brabants Dagblad dat vandaag een artikel in de krant komt over de vraag of ik nu in de ziektewet zit (zoals elke andere Nederlander in mijn situatie zou zitten, of dat ik toch wachtgeld krijg. Het laatste is het geval. Want de verzekering van Boxtel voorziet er niet in dat ik met mijn ziekte in de ziektewet zou kunnen komen.

Ik hoop dat er in het artikel ook komt te staan, dat ik dit de gemeente Boxtel niet verwijt, want het gaat om een landelijke regeling die stipt wordt toegepast. Wat ik wel vind is dat die landelijke regeling veranderd moet worden. Het is toch gewoon te zot voor woorden dat de politici in de Tweede Kamer (m.u.v. die van de SP) voor zichzelf (en andere politici) betere regelingen maken als voor de andere 99% van de bevolking! Waarom zou gewone WW en ZW niet goed genoeg zijn voor ex-politici maar wel voor alle andermensen??

Van de site van het BD:

Ex-wethouder krijgt wachtgeld tegen wil en k

dinsdag 10 augustus 2010 | 17:35 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 10 augustus 2010 | 17:36

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
// // <![CDATA[
(function(){document.write('

C{id:"ligatus_20000",name:"ligatus_20000",src:"http://a.ligatus.com/timeout.php?ids=20000",width:"300",height:"250",frameBorder:"0",scrolling:"no"};var f = document.createElement("iframe");for(var i in k) f.setAttribute(i, k[i]);document.getElementById(“ligatusframe_20000″).appendChild(f);})()
// ]]> Quantcast

BOXTEL/SCHIJNDEL – Ger Wouters, tot dit voorjaar namens de SP wethouder in Boxtel, heeft bij die gemeente tevergeefs verzocht om in plaats van wachtgeld op basis van de ziektewet uitgekeerd te worden.

Wouters heeft een hersentumor en ondergaat behandelingen.

De gemeente Boxtel is van mening dat het niet mogelijk is om Wouters op basis van de ziektewet te betalen. Wouters, woonachtig in Schijndel, vindt dat hij niet aan de eisen voldoet om wachtgeld te krijgen. “Ik ben niet op zoek naar nieuw werk, ik ben ziek.”

Maar eigenlijk is er iets dat Wouters nog meer dwarszit: de luxe van de wachtgeldregeling waarvan hij nu mag ‘genieten’.

Lees woensdag meer in het Brabants Dagblad

 

augustus 2010
M D W D V Z Z
« jul   sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recentste berichten

Recente reacties