Ger Wouters

Weblog
Ger Wouters

dinsdag 17 augustus 2010, 18.31 uur – Ger
Categorie: Algemeen

Ontroerend

YouTube voorvertoningsafbeelding

echt ontroerend de beelden van† de vader-zoon-liefde op de video hierboven.Het is er eentje over† vader en zoon, Dick en Rick Hoyt

(Op You Tube vindt je er veel meer).

maandag 16 augustus 2010, 13.49 uur – Ger
Categorie: Algemeen

Dicht bij Kuip parkeren

Mijn medische parkeerkaart

Nadat ik vorige week een tijdelijke parkeerkaart had kunnen gebruiken, is aterdag de ‘definitieve’ binnen gekomen.† Wij kunnen ermee dicht bij de kuip parkeren (voor het Maasgebouw) en kunnen dan met de rolstoel naar ons eigen vak toe.

Fantastisch, het is me dus gemakkelijker gemaakt de thuiswedstrijden te bezoeken. Om te beginnen donderdag tegen AA Gent.

Nee, over de zeperd van gisteren hoeven we het niet te hebben. Als† Mario al vindt dat we ons kapot moeten schamen, kan je nagaan hoe ik me heb gevoeld.

Opvallend lichtpuntje gisteren was dat Noricho Nieveld (het neefje van Jan en Diny) zich erg positief heeft geprofileerd.

zondag 15 augustus 2010, 20.07 uur – Ger
Categorie: Over Ger

Rustpauze

Na morgen krijgen Tonnie en ik 4 weken rust als het gaat om mijn bestralingen en chemo-kuur.

Na, morgen? ja want vorige week is een van de bestralingen uitgevallen omdat de machine kapot was. De uitgevallen bestraling is nu naar morgen verschoven, zodat deel 1 van de behandelingen morgen stopt. Dan gaan onze 4 weken rust in en gaan we ons voor een groot deel op leuyke en mooie dingen richten.

Ik heb er zin in!

zondag 15 augustus 2010, 16.49 uur – Ger
Categorie: Algemeen

Onze Ad Verstijnen heeft z’n plekje gevonden

Afgelopen week heb ik een paar keer de vraag gekregen of wij onze ets van Ad Verstijnen al een plekje hebben gegeven.

Onze ets van Ad Verstijnen heeft een eigen plekje in onze huiskamer gekregen

Onze Ad Verstijnen

We vinden onze Ad Verstijnen beide† zo mooi dat hij een prominente plek heeft verdient. Niet dan?

zondag 15 augustus 2010, 16.04 uur – Ger
Categorie: Algemeen, Familie

Op vakantie aan ons gedacht

Janneke kwam met haar gezin op haar verjaardag terug van vakantie in ItaliŽ. Dat was mooi, want daarom hebben wij haar ook nog echt kunnen feliciteren.

Gisteren bleek dat ze nog aan ons gedacht heeft tijdens haar variantie: Ze bracht een aardige stapel Knorr-boullion blokken mee. Geen gewone, Het zijn blokken die alleen in ItaliŽ in de winkels liggen. Met een fijne smaak van paddenstoelen , waaronder eekhoorntjesbrood.

Ze zijn heerlijk in soepen en sauzen. Dat wordt weer smullen komend jaar!

vrijdag 13 augustus 2010, 14.49 uur – Ger
Categorie: Algemeen, Familie

Jarig

Vandaag is Janneke† jarig. Zij is gisteren terug gekomen van vakantie, Tonnie had als ontvangst al een taart in de koelkast gezet. Kan de dag dus meteen goed beginnen. Uiteraard pas nadat Janneke is wakker-gezongen. Want dat hoort er bij in onze familie.

Vandaag† is ook een nichtje jarig: Miranda: van harte gefeliciteerd!

woensdag 11 augustus 2010, 9.35 uur – Ger
Categorie: Over Ger

Uitstel, geen afstel

Gisteren werden wij gebeld door het bestralingsinstituut: de machine waarop ik was ingepland was kapot. Mijn bestraling werd afgezegd, zodat wij niet voor niets naar Tilburg hoefden te komen.

Goede service, zou je zeggen, maar er was vergeten bij te vertellen dat de bestraling van gisteren alleen maar wordt uitgesteld en na de laatst geplande bestraling extra wordt ingepland. Dankzij dit communicatiefoutje heb ik me behoorlijk zorgen gemaakt dat ik 1 van de 33 geplande bestralingen ga missen en dus niet kan komen aan de maximale dosis bestraling die de bestralingsarts voor mij had uitgerekend.
De maximale dosis: die wil ik helemaal hebben. Want bestraling is slecht voor de kanker en vergroot dus mijn kansen.

Vanmorgen bleek al snel dat het echt een communicatiefoutje was, komende maandag staat de uitgestelde bestraling al ingepland Mooi, dat is voor mij (en Tonnie0 een hele geruststelling.

Extra voordeeltje (?) Mijn behandeling bestaat uit een combinatie van chemokuur en bestralingen. Omdat maandag de laatste bestraling is en niet vrijdag, moeten we als de wiede weerga nog de medicijnen bijhalen voor zaterdag, zondag en maandag.

Achteraf gezien heb ik me dus nergens voor ongerust moeten maken, in tegendeel: ik krijg nu 3 extra dagen chemo-kuur. En dat vergroot mijn kansen omdat kankercellen door de extra dagen chemokuur langer worden aangevallen.

woensdag 11 augustus 2010, 6.39 uur – Ger
Categorie: Algemeen, Boxtel, Over Ger

Wachtgeld of ziektewet?

Net zag ik op de site van het Brabants Dagblad dat vandaag een artikel in de krant komt over de vraag of ik nu in de ziektewet zit (zoals elke andere Nederlander in mijn situatie zou zitten, of dat ik toch wachtgeld krijg. Het laatste is het geval. Want de verzekering van Boxtel voorziet er niet in dat ik met mijn ziekte in de ziektewet zou kunnen komen.

Ik hoop dat er in het artikel ook komt te staan, dat ik dit de gemeente Boxtel niet verwijt, want het gaat om een landelijke regeling die stipt wordt toegepast. Wat ik wel vind is dat die landelijke regeling veranderd moet worden. Het is toch gewoon te zot voor woorden dat de politici in de Tweede Kamer (m.u.v. die van de SP) voor zichzelf (en andere politici) betere regelingen maken als voor de andere 99% van de bevolking! Waarom zou gewone WW en ZW niet goed genoeg zijn voor ex-politici maar wel voor alle andermensen??

Van de site van het BD:

Ex-wethouder krijgt wachtgeld tegen wil en k

dinsdag 10 augustus 2010 | 17:35 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 10 augustus 2010 | 17:36

Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten
// // <![CDATA[
(function(){document.write('

C{id:"ligatus_20000",name:"ligatus_20000",src:"http://a.ligatus.com/timeout.php?ids=20000",width:"300",height:"250",frameBorder:"0",scrolling:"no"};var f = document.createElement("iframe");for(var i in k) f.setAttribute(i, k[i]);document.getElementById(“ligatusframe_20000″).appendChild(f);})()
// ]]> Quantcast

BOXTEL/SCHIJNDEL – Ger Wouters, tot dit voorjaar namens de SP wethouder in Boxtel, heeft bij die gemeente tevergeefs verzocht om in plaats van wachtgeld op basis van de ziektewet uitgekeerd te worden.

Wouters heeft een hersentumor en ondergaat behandelingen.

De gemeente Boxtel is van mening dat het niet mogelijk is om Wouters op basis van de ziektewet te betalen. Wouters, woonachtig in Schijndel, vindt dat hij niet aan de eisen voldoet om wachtgeld te krijgen. “Ik ben niet op zoek naar nieuw werk, ik ben ziek.”

Maar eigenlijk is er iets dat Wouters nog meer dwarszit: de luxe van de wachtgeldregeling waarvan hij nu mag ‘genieten’.

Lees woensdag meer in het Brabants Dagblad

maandag 9 augustus 2010, 19.29 uur – Ger
Categorie: Over Ger

Gebak

Vandaag zijn we met een doos gebakjes naar het B Verbeetinstituut in Tilburg gegaan. Maar niet nadat we eerder bij Taxi vd Kampen ook al een doos gebak in de koffiekamer hadden laten zetten voor de taxichauffeurs omdat die ons zo stipt en netjes op en neer naar Tilburg rijden.

Het gebak voor het Verbeeteninstituut was om de jongens en meisjes die mij opvangen in de bestralingsruimte en daar hun werk doen, te bedanken omdat zij door hun manier van inzet mij zoín vertrouwd gevoel geven, dat ik me met groot gemak blindelings heb overgegeven aan hen. Met zoín inzet en betrokkenheid kan daar het met mij niet mis gaan. Dit is dan ook niet gebeurd, sterker nog: ik heb steeds de grootst mogelijke moeite gehad om tijdens het bestralen niet in slaap te vallen. Want ik wist dat er goed op mij gelet wordt en goed voor mij gezorgd wordt.

Ik heb gehoord dat het snel lekker druk was in de koffiekamer.

Toen wij met het gebak aankwamen dachten sommige mensen dat wij iets te vieren hadden. Dat zou ook kunnen, vrijdag is immers de laatste van mijn 33 bestralingen. Dat gegeven vind ik niet iets om te vieren, ik vind de bestralingen geen straf. In tegendeel!:
Elke bestraling is slecht voor de kankercellen en wat slecht is voor de kankercellen, dat verhoogt mijn kansen. Mijn instelling komt waarschijnlijk omdat ik geen last heb van ernstige bijwerkingen en ik me gewoon goed voel. Ook van de 43 dagelijkse chemoís heb ik nog geen vervelende of ernstige bijwerkingen. Waarschijnlijk heb ik veel geluk!

Ik mag deze week dus nog 4 keer naar Tilburg en ga daar mijn kansen vergroten.
Daarna krijg ik 4 weken rust (dus ook geen chemoís) De chemokuur krijgt daarna een vervolg van 3 tot 4 weken in een verhoogde dosis. Met die nabrander gecombineerd met de bestralingen die ik gehad heb samen met de chemo-kuur van 7 weken, zijn eerder de beste resultaten geboekt. Beste resultaten, daar ga ik ook voor!

In de 4 weken rust, gaan we beslist een hoop leuke dingen doen…

zondag 8 augustus 2010, 8.20 uur – Ger
Categorie: Over Ger

Competitie

Dit weekeinde begint de voetbalcompetitie. Ik heb me daar afgelopen weken behoorlijk op verheugd.

Utrecht kan een mooi begin van de† competitie behoorlijk wat minder maken, zij komen met heel veel zelfvertrouwen naar de Kuip. Dat zelfvertrouwen is terecht na zo’n mooie serie in aanloop naar Europees voetbal. Maar zelfvertrouwen bij Utrecht of niet: wij blijven ons cluppie steunen!

Nabrander ( 20.10 uur)

Utrecht scoort 2x, Feyenoord scoort ook 2x. En dus winnen wij met 3-1.

Ik heb een kei-leuke middag gehad. Dank aan ieder die daaraan heeft meegewerkt!

zaterdag 7 augustus 2010, 6.22 uur – Ger
Categorie: Algemeen, Familie

Fenne 4 jaar

Fenne

Fenne. Een tijdje geleden zat ze te huilen: ‘mama mama, ik wil helemaal geen 4 worden, ik wil meteen door naar 5.

Logisch, als je al een grote zus hebt van 5 jaar, bijna 6, dan stelt 4 natuurlijk niets voor.

Maar vandaag wordt Fenne toch4 jaar. Omdat zij in de vakantieperiode† jarig is, is er al een stevig feest geweest, waar alle vriendjes en vriendinnen ook konden komen.

Ook vandaag zal zeker niet ongemerkt voorbij gaan. En zo hoort het ook!

Fenne: hieperdeppiep HOERA!

Ook Jorieke van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag! Maak er een fijne dag van.

vrijdag 6 augustus 2010, 14.41 uur – Ger
Categorie: Algemeen, Mijn mening, Schijndel

Over leefbaarheid Hoevenbraak

Erma Sanders, mijn tijdelijk opvolgster in de gemeenteraad, maakt zich zorgen over de leefbaarheid van de Hoevenbraak als de gemeente er aan gaat meewerken dat de winkels van de wijk worden omgezet in appartementen

Vandaag in het Brabants Dagblad een artikel met daarin oa een reactie van de woordvoerder van de gemeente:

Bewoners van de wijk Hoevenbraak in Schijndel, de ondernemers en de politiek maken zich zorgen over de afname van het aantal winkels in het winkelcentrum. De SP Schijndel wil dat het college er op toe ziet dat de bestemming van de panden, ondanks leegstand,winkelbestemming blijft en niet gewijzigd wordt in woonbestemming.

De gemeente deelt de zorgen maar meldt dat dit niet mogelijk is.

Ik heb toch sterk de indruk dat door de woordvoerder van de gemeente de woorden: hier niet kunnen worden verwisseld met niet willen.

Want waarom zou de bestemming niet kunnen blijven zoals die nu is: wonen EN winkel?

Vanaf het moment dat de panden daar gebouwd zijn, functioneren zij als winkel waarboven gewoond wordt. De gemeente hoeft de bestemming niet te veranderen, hoeft er alleen op toe te zien dat wat soms al 50 jaar is, ook zo blijft. Dat kost geen moeite en de leefbaarheid van de Hoevenbraak wordt niet verminderd.

Waar een wil is, is een weg!

Volgende pagina »

 

augustus 2010
M D W D V Z Z
« jul   sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recentste berichten

Recente reacties